Insulated Multiserver


                                                    Insulated Multiserver







 Daugelis šį indą perka vien dėl grikių košės. Tereikia į indą suberti grikių kruopas, užpilti verdančiu vandeniu ir maždaug už 25 minučių galite valgyti birią, skanią grikių košę. Jei norite, kartu galite pieniškų dešrelių įmesti – kartu išvirs ir dešrelės. Taip pat galite paruošti ir įvairias daržoves – žiedinius, briuselio ar paprastus kopūstus, brokolius ir kt.

     Labai patogu ir košes greito virimo gaminti - taip pat praskalauju indą karštu vandeniu, suberiu dribsnius, užpilu verdančiu vandeniu,  uždengiu - labai patogu, kai nežinai, kada tiksliai vaikas ryte atsibus - tiesiog paruoši košę ir žinai, kad kai vaikas norės pusryčiu, jie lauks šilti ir neišbėgę ant virykles, kaip neretai, bent jau man, atsitinka verdant košes įprastame puode.

     Labai patogu šiame inde ir kompotus "virti" - išplaunu karštu vandeniu tą indą, pridedu vaisių, uogų – šviežių ar šaldytų (atšildytų) arba džiovintų, užpilu verdančiu vandeniu, įdedu cukraus ir palaikau valandėlę kitą ir geriu skanų kompotėlį.

     Siūlau pabandyti ir riešutus šiame inde užpilti verdančiu vandeniu – iš vakaro užpylus, ryte jie bus kaip šviežiai išgliaudyti...

     Servofiksas turi kiauraindį, todėl lengva nukošti, patogu jame atšildyti šaldytą mėsą ar kitus produktus – vanduo nuvarva pro kiauraindį į servofikso indą, o iš uždengto indo nesklinda kvapas. Labai patogu jame serviruoti maistą – nuo virtinukų, makaronų ar cepelinų nubėga vanduo, nuo kotletų ir pan. – riebalai, o patiekalai valandą-dvi išlieka karšti. Dangčio indas taip pat ypatingas, išgaubtas, kad ant jo susikondensavę garai nenulašėtų ant maisto, o nutekėtų tarp kiauraindžio ir indo.

          Galima gaminti varškę, jogurtą, daiginti grūdus, troškinti žuvį, pabaigti troškinti apkeptus kotletus, karbonadus ir kt. O išėmus kiauraindį patį indą su dangčiu galite naudoti kaip 3 litrų dubenį mišrainei ar šaltibarščiamsServiravimas

Šiame gaminyje galite ilgiau išlaikyti maistą reikiamos temperatūros. Į indą pripilkite 0,5 l verdančio vandens arba pridėkite ledo, įdėkite įdėklą (kiauraindį), o į jį maistą. Taip maistas neatšals arba nesušils. Be to galite serviruoti maistą dubenyje be įdėklo.          

Jeigu norite gaminti maistą arba išlaikyti jį šiltą, prieš tai indą reikia pašildyti. Pripilkite į indą verdančio vandens ir uždenkite dangčiu. Palikite kurį laiką pastovėti. patariama po gaminiu padėti rankšluostį, kad indas neprarastų dalies šilumos. Galite rankšluosčiu ir uždengti, kad indas dar geriau laikytų šilumą.

 Šilto maisto laikymas

Šiame inde galite ilgiau išlaikyti maistą šiltą. Į indą pripilkite 0,5 l verdančio vandens. Maistą sudėkite į įdėklą ir uždenkite dangčiu. Pvz.: keptą ar virtą mėsą, žuvį, dešrą ir t.t. Be to, kol paruošite kitus patiekalus, galite išsaugoti neatšalusį garnyrą: bulves, ryžius, daržoves.


Sušildymas ir išlydymas        

Maistą, kurį reikia išlydyti, pvz.: sviestą, šokoladą, sudėkite į TUPPERWARE dubenėlį. Įstatykite dubenėlį į įdėklą. Į pašildytą indą “Servofix” įpilkite 0,5 l verdančio vandens, įdėkite įdėklą ir uždenkite dangčiu. Palikite 10-15 min. kol ištirps. Tokiu būdu maistą galima ir sušildyti

Atšildymas

Šaldytas uogas, daržoves, mėsą, žuvį galima atšildyti “Servofix” inde. Atšildomą produktą įdėkite į indą, uždenkite dangtį ir palikite kol atšils. taip atšildomas produktas nepraras savo drėgmės ir aromato, nemirks savo sultyse ir virtuvėje nepasklis atšildomo produkto kvapas.      

Jeigu norite atšildytas daržoves išvirti, pašildykite indą, atšildytas daržoves užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad apsemtų daržoves, paskaninkite druska, uždenkite dangtį ir po 20-30 min. daržovės bus paruoštos.

Laikymas      

Jame galite laikyti duoną, sviestą, kepinius ir t.t. Atlieka tas pačias funkcijas kaip ir duoninė. Taip pat tinka uogom ir daržovėms, funkcijJūros kopūstai

Džiovintus jūros kopūstus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį. Naudokite salotoms.                   



Kalmarai

Kalmarų žiedus (jei šaldyti atitirpinkit) sudėkite į „Servofix“ ir užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 20 min. Turėsite skanius, sultingus, nepervirusius kalmarus. Labai tinka salotoms.

Bulvės

Jeigu į pašildytą indą pilną pridėsime išvirtų bulvių, jas ilgai galėsime išlaikyti šiltas.

Kopūstai        

Į įkaitintą indą sudėti susmulkintus kopūstus, užpilti verdančiu vandeniu ir apvynioti rankšluosčiu. Po 30 min. kopūstai paruošti.

Sriuba

Pusiau išvirtą daržovių sriubą supilame į indą “Gaminimui ir serviravimui” ir paliekame. Daržovės išsaugo daugiau vitaminų. Netinka žirnių ir pupelių sriubai.

Kotletai         

Kotletus apkepame iš abiejų pusių taip, kad paspaudus bėgtų rudas skystis. Sudedame į indą taip, kad uždengtų visas skylutes, uždengiame dangtį ir po 20 min. kotletus galima patiekti.

Mėsa dviejuose marškinėliuose

Pusę kilogramo karbonado supjaustome 0,5 cm storio gabalėliais. Išmušame, bet nesūdome, nes pasūdžius iš mėsos išbėga sultys. Viename inde išplakame kiaušinį su prieskoniais (druska, pipirais ir t.t.), kitame inde sumaišome manus su prieskoniais. Voliojame mėsą pirma į kiaušinį paskui į manus, po to vėl į kiaušinį ir manus. Apkepame keptuvėje iš abiejų pusių ir dedame į įdėklą taip, kad tarp karbonadų liktų tarpai. Į išorinį indą pripilame 1,5 stiklinės verdančio vandens, įdedame įdėklą su mėsa, uždengiame dangtį ir paliekame, kad išbrinktų. Po 30 min. mėsa paruošta.

Koldūnai, virtinukai

Išvirus koldūnus ar virtinukus dedame juos į pašildytą indą “Gaminimui ir serviravimui”. Įdėjus vieną porciją, įdedame gabalėlį sviesto, tuomet dedame kitą porciją ir t.t. Virtinukai nesukimba. Jeigu virtinukų lieka, kitą dieną juos galima pašildyti į tarpą tarp indų pripylus 0,5 l verdančio vandens.

Žuvies ir mėsos marinavimas

Žuvį ar mėsą sudėti į indą, užpilti marinatu, uždengti dangtį. Uždengus dangtį nesklinda marinato kvapas; po to iškėlus  įdėklą patogu išimti marinuojamą produktą. Tame pačiame marinate galima marinuoti kelis kartus.

Grikių košės gaminimas

Pašildyti indą, grikius supilti į įdėklą (kiauraindį) ir užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų grikius (maždaug 2 cm virš produkto). Uždengti dangtį. Po 20 min. grikiai paruošti. Verdant visas kitas kruopas 1/2  laiko, kuris reikalingas išvirti košei, verdame įprastu būdu, t.y. paprastame puode ant viryklės, o po to viską supilame į indą “Gaminimui ir serviravimui” ir paliekame 15 min.

Birūs ryžiai

Apvirkite ryžius puode maždaug 5 min. (priklausomai nuo ryžių rūšies). Perpilkite ryžius ir nuovirą į indą “Gaminimui ir serviravimui”, uždenkite dangčiu (galite apvynioti rankšluosčiu, kad geriau laikytų šilumą) ir palikite maždaug 15 min.

Perlinės kruopos

Jei pamiršote užmerkti, kad išbrinktų kruopas, užpilkite jas verdančiu vandeniu „Servofix‘e“ ir palaikykit 20 min, 20 min, atitiks keletos valandų brinkinimą

Makaronai

Puode užvirkite vandenį arba sultinį. Sudėkite makaronus į pašildytą indą su įdėklu ir užpilkite paruoštu verdančiu skysčiu. Uždenkite dangčiu ir apvyniokite rankšluosčiu. Makaronai bus paruošti maždaug po 15-20 min. Kai kurių rūšių makaronus prieš supilant į indą 5 min. pavirti puode.

 Kviečių daiginimas

Grūdus supilkite į indą, nuplaukite, pamerkite drungname vandenyje ir palikite per naktį. Nupilkite vandenį ir uždenkite dangčiu, per dieną 2 kartus perplaukite, tačiau inde nepalikite vandens.Per parą laiko grūdai sudygsta.

No comments:

Post a Comment