Žele žiedas
Žele žiedas
Turėdami žėlė žiedą galėsite ne tik gražiai sušaldyti savo želė, šaltieną, šaltus tortus, bet ir paprasčiausiai suformuoti baltą ar kitokią mišrainę, bulvių košę ar netikrą zuikį.
Ar žinote, kad turint šią formą vyną galima ne tik gerti, bet ir valgyti? Ogi ištirpinkite jame želatiną ir sustingdykite. Atsargiai – laipsniai išliks :)
Paprastas būdas pasmaguriauti, bet neprisismaguriauti kalorijų - darau vieną sluoksnį bet kokios želė su uogomis, vaisiais, o antrą sluoksnį arba varškės su grietinėle ir riešutais arba paprastą jogurtą (su želatina).
Nemėgstate saldžių desertų? – želė žiede galima gaminti ir nesaldžius užkandžius – varškinės lašišos ar daržovių užkandėles, įvairias užpiltines, galima net iš faršo suformuoti gražų žiedą pvz su grybukais viduje, kurį vėliau išėmus iškepti orkaitėje.
Kaip naudoti želė žiedą:
Uždengti viršutinį dangtelį su paveiksleliu.
Praplauti formą vandeniu arba patepti aliejumi.
Pripildyti forma (ar tai bus Jūsų želė, ar paštetas, ar dar kas).
Uždėti baltą dangtį.
Padėti formą ataušinti arba atšaldyti tokioje padėtyje, kai baltas dangtis viršuje.
Prieš patiekiant patiekalą rekomenduojama palaikyti formoje kambario temperaturoje 15 minučiu arba 15 sekundžiu po tekančiu karštu vandeniu (jei nepatepėte aliejumi).
Nuimti baltą dangtelį, uždėti padekliuka, kuri gausite su zele ziedu ir apversti formą.
Tada lėtai nuimti dangtelį ir patiekalas išslys iš formos.
Jei perkate želė tortus parduotuvėje, jie yra pakankamai brangūs, nes yra sunkūs, tad ši forma Jums greitai atsipirks. Galėsite labai greitai pasigaminti pvz. Tortą su mascarponės suriu – gerokai pigiau ir gerokai skanesnį, nei parduotuvėje.
Kadangi ši forma yra 100% sandari, tai pagaminę tortą lengavai nusivešite ten kur jums reikia.
Subscribe to:
Posts (Atom)
No comments:
Post a Comment