Friday, 15 February 2013

Šalti patiekalai/Užkandžiai

                      Špinatų vyniotinis




200 g špinatų,
3 kiaušiniai,
0,5 ryšelio svogūnų,
0,5 ryšelio krapų
Druskos, pipirų
1 valgomas šaukštas krakmolo,
100 g varškės sūrelio „Philadelphia“ ar kitokios varškės kremo

 Quick Chefe sumaišyti kiaušinius, sudėti Turbo Chefu susmulkintus špinatus, svogūnus ir krapus, krakmolą, druską, pipirus. Gautą masę išklojame ant silikoninio kilimėlio (per visą kilimėlį) ir kepame 180  20-30 min. Atvėsusį ištepame sūriu ir susukame į vyniotinį, laikome 1 val. Tada pjautome norimo skonio griežinėliais. Skanaus!
                        Alaus sausainiai 







Tešla:
180 g. miltų,
1 šaukšto kario miltelių,
1 šaukštelio paprikos miltelių,
0,5 šaukštelio druskos,
100 g. šalto sviesto,
70-80 ml alaus.
50 g tarkuoto parmezano (aš naudojau Džiugą)
Sausainių apdangalui reikės:
1 kiaušinio,
1 šaukšto aguonų,
1 šaukšto sezamų,
1 šaukšto paprikos miltelių,
1 šaukštelio kmynų,
1 šaukštelio pankolių,
Šiek tiek druskos


Į Quick Chef (naudojame peiliukus) dedame miltus, karį, paprikos miltelius, druską, ant viršaus gabaliukais supjaustytą sviestą, viską sukapojame, kol sviestas susimaišo su miltais. Pilame alų ir sukame Quick Chef kol sukasi rankena, suspauskite tešlą į gumulą ir padėkite 30 min į šaldytuvą, kad viskas subrinktų.
Smulkiai sutarkuojame sūrį.
Iškočiojame tešlą, taip, kad būtų tris kartus ilgesnė, nei platesnė. Vizualiai padaliname į tris dalis, vidurinę dalį išbarstome sūriu. Užklojame pirma dalimi, paskui trečia dalimi. Tada pasukite tešlą, ir vėl iškočiokite. Vėl pabarstykite sūriu ir užlankstykite. Vėl iškočiokite.
Patepkite kiaušiniu, pabarstykite prieskonių mišiniu, lengvai prispauskite prieskonius, supjaustykite.
Kepkite 190 °C 10-15 min, kol gražiai paruduos J
Skanaus!


No comments:

Post a Comment