Sunday, 17 February 2013

Karšti patiekalai

                             ĮDARYTAS PYRAGAS “CALZONE” 

 

 



Paruošimas: 15 min.
Kepimas: 20-25 min 250º C.

Tešlai:

20 g mielių,
150 ml šilto vandens,
25 ml alyvų aliejaus,
5 ml cukraus,
500 ml ( apie 250 g miltų)
10 ml druskos.

Įdarui:

100 g ementalio sūrio,
100 ml pomidarų padažo,
1 nedidelis nuluptas ir be sėklų pomidoras,
75 g pievagrybių,
1 storas griežinėlis kumpio (200 g),
2 ml džiovinto raudonėlio arba kelios šakelės šviežio.

  Įkaitinkite orkaitę iki 220ºC temperatūros.
Greitkartyje išplakite šiltą vandenį su mielėmis, alyvų aliejumi ir cukrumi.
Į dubenį tešlai suberkite miltus ir druską ir supilkite greitkatyje suplaktą mišinį. Maišykite maišymo šaukštu arba silikonine mentele, kol tešla atšoks nuo dubens sienelių (jei reikia, įberkite dar miltų) arba galite uždengę dangtį supurtykite ir pabaikite minkyti mentele.
Uždenkite dangtį, įstatykite į šiltą vandenį ir kildykite apie 15 min, perminkykite ir dar kartą pakildynkite apie 5 min.
Tešlą dėkite ant silikoninio kilimėlio ir iškočiokite 35 cm apskritimą.
Lengvai pabarstykite miltais 2 l Ultra Pro indą ir įklokite tešlą taip, kad ją galėtumėte perlenkti pusiau.
Malūnėliu sutarkuokite ementalio sūrį.
Silikonine mentele paskleiskite pomidorų padažą ant tešlos. Sudėkite pomidorus, pievagrybius ir pjaustytą kubeliais kumpį. Ant viršaus užberkite ementalio sūrį ir pabarstykite raudonėliais,
Silikoninės mentelės pagalba patepkite tešlos kraštus vandeniu ir sulenkite tešlą pusiau.
Uždenkite dangtį ir kepkite 20-25 min. 220ºC temperatūroje.

                        INSULATED MULTISERVER







BULVĖS
Jeigu pašildytą indą pilną pridėsite išvirtų bulvių, galėsite ilgai išlaikyti šiltas.

KOPŪSTAI
Į įkaitintą indą dėkite kopūstus, užpilkite verdančiu vandeniu ir apvyniokite rankšluosčiu. Po 30 min. kopūstai bus paruošti.


KIAUŠINIAI
Kambario temperatūros kiaušinius sudėkite į pašildytą indą, užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir uždenkite dangtį. Po 20 min. kiaušiniai išvirs. Jie nesutrūks ir nepamėlynuos trynys. Dėkite ne daugiau kaip 5 kiaušinius.

GRIKIŲ KOŠĖ
Pašildykite indą, grikius supilkite į kiauraindį, įdėkite į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu, (apie 2 cm virš kruopų). Uždenkite dangtį. Virti 20 min. 

BIRŪS RYŽIAI
Pavirkite ryžius puode apie 5 min. Perpilkite ryžius ir nuovirą į Servofiks kiauraindį, uždenkite dangčiu (galite apvynioti rankšluoščiu, kad neatšaltų) ir palikite apie 15 min.

MAKARONAI
Puode užvirkite vandenį arba sultinį. Sudėkite makaronus į pašildytą indą (su kiauraindžiu) ir užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite dangčiu ir apvyniokite rankšluosčiu. Virti 15-20 min. Kai kurių rūšių makaronus prieš pilant į indą 5 min. dar pavirti puode.

KVIEČIŲ DAIGINIMAS
Grūdus supilkite į indą, nuplaukite, pamerkite drungname vandenyje ir palikite per naktį. Nupilkite vandenį ir uždenkite dangčiu, per dieną 2 kartus perplaukite, tačiau inde vandens nepalikite. Per parą grūdai sudygs.

SRIUBA
Pavirtą daržovių sriubą supilti į "Servofiks" indą ir palikti. Daržovės išsaugos vitaminus (netinka žirnių ir pupelių sriubai).

KOTLETAI
Kotletus apkepkite iš abiejų pusių. Sudėkite į indą taip, kad uždengtų visas skylutes. Tuomet uždenkite dangtį ir po 20 min. patiekite kotletus.

MĖSA DVIEJUOSE MARŠKINĖLIUOSE
Pusę kilogramo filė supjaustykite 0,5 cm storio gabalėliais. Išmuškite, bet nesūdykite, nes pasūdžius iš mėsos išbėgs sultys. Viename inde išplakite kiaušinį su prieskoniais (druska, pipirais, vegeta ir t.t.), kitame išmaišykite manus su prieskoniais. Suvilginkite mėsą pirma į kiaušinį, paskui į manus, po to vėl į kiaušinį ir manus. Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių ir dėkite į dėklą taip, kad tarp kepsnių liktų tarpas. Į indo dugną pripilkite 1,5 stiklinės verdančio vandens, įdėkite kiauraindį su mėsa, uždenkite dangtį ir palikite, kad išbrinktų, 30 min. 

ŽUVIS
Taip gaminama tik jūros žuvis, pavyzdžiui : lydeka , menkė.
Žuvį supjaustykite 1,5 cm gabalėliais ir sudėkite į kiauraindį taip, kad stuburas būtų statmenas indo dugnui, pabarstykite prieskoniais, uždėkite citrinos, svogūno griežinėlių, tarkuotų morkų. Į pašildytą indą įpilkite 1,5 stiklinės verdančio vandens, dėkite kiauraindį su žuvimi ir uždengę dangtį laikykite 20 min.
Galite žuvį užpilti ir verdančiu (pasūdytu) vandeniu taip, kad apsemtų. Tuomet, išimkite kiauraindį su žuvimi, iš sultinio paruoškite padažą.

VARŠKĖ
Dideliame puode užvirinkite 2 l riebaus pieno ir nukelkite nuo ugnies. Plakimo dubenyje sumaišykite 1 l kefyro su 3 kiaušiniais. Į slūgstantį pieną supilkite kiaušinių ir kefyro plakinį, išmaišykite ir palikite apie 30 min. Kiauraindžio dugną išklokite viengubu popieriniu kavos filtru, kiaurasamčiu išgriebkite varškę, sudėkite į indą. Varškę pabarstykite cukrumi, cinamonu, aguonomis arba druska ir kmynais. Palaikykite šaldytuve 36 val. Iš apatinio indo išpilkite skystį, kad neapsemtų varškės.

VARŠKĖ NR. 2
Tupperware indelyje, kuris telpa į „Servofix“ supilkite kefyrą, užšaldykite šaldiklyje. Po to išimkite šaldytą kefyrą iš dubenėlio ir įdėkite į „Servofix“ kiauraindį. Uždenkite „Servofix“ ir palikite kol kefyras atitirps ir visas skystis nutekės. Gausite labai skanios švelniosios varškės.

JOGURTAS
Pašildykite 2 l pieno 400 temperatūroje, supilkite 0,25 l jogurto be priedų ir išmaišykite. Tuomet sulkite į pašildytą "Servofiks" indą, uždenkite dangtį ir palikite 200 temperatūroje 12-15 valandų (neatidaryti dangčio). Galite palikti 0.5 l jogurto kitam kartui. Gaminant jogurtą iš šio raugo, laikykite 6 - 8 valandas. Taip galima pasigaminti ir bifiliną.

KOMPOTAS
Supjaustykite vaisius ar uogas ir sudėkite į indą, pripilkite verdančio vandens ir laikykite 5 valandas, kol atvės. Po to išimkite kiauraindį su uogomis ir pasaldinkite kompotą.

KOLDŪNAI, VIRTINUKAI
Išvirtus koldūnus ar virtinukus sudėkite į pašildytą "Servofiks" indą. Įdėję vieną porciją, dėkite gabalėlį sviesto, tada ruoškite kitą porciją ir t.t. Virtinukai nesulips. Jeigu virtinukų lieka, kitą dieną juos galite pašildyti (į tarpą (esantį tarp indo pagrindi ir kiauraindžio) pripylus 0,5 l verdančio vandens).



             Kiaušinių ir faršo vyniotinis



Reikės:
·         5 kiaušiniai
·         250g majonezo
·         350g tarkuoto fermentinio sūrio
·         500g faršo
·         1 svogūno
·         1 kiaušinis
                  ·         druska,pipirai 


·         Kiaušinius Speedy Chefe suplakame iki standžių putų, sumaišome su majonezu ir tarkuotu sūriu. Supilame ant silikoninio padėkliuko įdėto į skardą ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
·         Šiek tiek atvėsiname,turi gautis minkštas omletinis pagrindas. Ant pagrindo paskleidžiame įdarą: faršą, sumaišytą su kiaušiniu,smulkiai supjaustytu svogūnu bei druska ir pipirais.
·         Pradedant trumpuoju kraštu susukame į vyniotinį. Vyniojas labai lengvai.
·         Kepame dar 40 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
·         Labai paprastas,sotus ir skanus patiekalas,tikrai rekomenduoju išbandyt!

            PYRAGELIAI IS TRAPIOS TESLOS

 



Tešlai :
100g sviesto arba margarino, 220g miltų, 50g vandens, žiupsnelis druskos.

Įdarui:
Aš naudojau tai kas buvo šaldytuve J:
Cukiniją, papriką, porą, kepta vištieną, fermentinį sūrį, prieskonius.



 Quick Chefe paruošiame trapią tešlą: į Quick Chefą (su peiliukais) dedame miltus ant viršaus gabaliukais susmulkintą sviestą arba margariną, druską, viską susmulkinam, supilame vandenį pasukame ir greitai užminkome tešlą. Dedame ją pusvalandžiui į šaldytuvą.

Pasiruošiam įdarą: Quick Chefe susmulkiname daržoves (aš turėjau cukiniją, papriką ir porą). Sumaišiau su susmulkinta vištiena ir sutarkuotu suriu, pagardinau prieskoniais. Įdaras parsuoštas.

Formuojame pyragėlius, kaip tai dariau puikiai matosi nuotraukose.

Įdarą galite naudoti kokį tik norite: ir faršą,  ir troškintas daržoves ar kopūstus, ir konservuoto persiko puselę, ar kriaušę, ar obuolį...


                    

                     CEPELINAI PER 15 MINUCIU

 


 

 Reikės:
Bulvių
Mėsos arba faršo
Svogūnas
Druskos, pipirų

Eiga:
Bulves sutarkuokite smulkia tarka arba Quick Chefu, arba Turbo Chefu, šiek tiek pasūdykite. Nieko daugiau daryti nereikia!
Svogūną sukapokite Turbo Chefiuku. Sumaišykite su mėsos faršu arba Turbo Chefiuku sukapota mėsa. Įberkite druskos, pipirų.
Formelę 7 keksiukai šiek tiek patepkite aliejumi.
Į kiekvieną formelę dėkite bulvių tarkių, mėsos faršo ir vėl bulvių tarkių.
Gaminkite mikrobangėje 9 min 850W galingumu, išsijungus mikrobangei dar 5 min palaikykite.
Skanaus! Skonis kaip tikrų cepelinų!




                        Pyragas is mielines teslos

 

 

Tešlai: 550g miltų, 1 kiaušinis, 250ml pieno arba vandens, 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis druskos, max 3 valg. šaukštai cukraus (picai ½ šaukštelio), 3 šaukštai aliejaus, 30g mielių.

Į dubenį tešlai persijokite 550 g miltų. Ant miltų pilkite aliejų
. Į greitkratį pripilkite 250 ml iki 400 C pašildyto pieno (aš pilu 150ml pieno ir įpilu 100ml verdančio vandens), dėkite cukrų, įmuškite kiaušinį, dėkite mieles.

Uždėkite greitkračio malūnėlį, uždarykite greitkratį (pirma didįjį dangtelį po to mažąjį) ir plakite. Plakite taip: kelis kartus pakratykite po to atidarykite greitkračio dangtelį (mažąjį) ir išleiskite orą. Tai kartokite 3 – 4 kartus (kol ištirps mieles ir cukrus). Gautą skystį pilkite ant miltų ir išmaišykite.
Išmaišyti galima 2 būdais: uždarome dangtį ir purtome keletą minučių ir baigiame minkyti silikonine mentele arba gerai išmaišome silikonine mentele, maišome kol tešla nebekimba prie silikoninės mentelės.
Uždarome dubenį, įdedame į karštą vandenį. Praėjus 15 min. tešla jau būna pakilusi. Ją perminkome silikonine mentele ir uždengę dar pakildome 5min. Tešla paruošta. Jeigu nespėjote pasiruošti įdaro, galite uždaryti dangtį ir toliau kildinti. Iš šios tešlos galima kepti pyragą, bandeles, picą ir t.t.

Proporcijos tikrai idealios,tesla nelimpa,nebarsciau nei trupinelio miltu,nelipo,nesivele.idarui su shefuku susmulkinau svoguno,poru ir desreliu-ta,ka turejau.na,ir suri sutarkavau ir picos prieskoniu uzbarsciau. Idaro patariu nepagaileti,as pagaminau ir palikau dar,is karto nekepiau,tai tesla dar labiau iskilo.

1 comment:

  1. JCMH Hotels & Casinos - JamBase
    JCMH's amenities include a full bar, restaurants, pool, and the JCBJ's have been 진주 출장안마 available for the past four 경상북도 출장안마 months. JCMH's Hotel, Casino & 인천광역 출장샵 Spa is 용인 출장마사지 one of 경기도 출장마사지 the largest in

    ReplyDelete